Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek w Krakowie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PDF

JADŁOSPIS (luty 2019)


 

1 II

 

PIĄT: żurek z ziemniakami,

rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

 

 

od 4 II – do 8 II

 

PON: zupa pomidorowa,

          makaron z sosem spaghetti, owoc, kompot,

          lub makaron z serem z polewą truskawkową, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

           nóżka z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

           pieczeń wieprzowa, surówka, ryż, kompot,

           lub ryż z jabłkami i cynamonem owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

          kotlecik mielony, surówka, ziemniaki, kompot,       

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;    

 

 

od 11 II – do 15 II

 

PON: krupnik,

          gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot,

          lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem,

           pulpet w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

          lub pierogi z serem, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          kotlet schabowy, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;    

CZW: zupa ogórkowa,

           łazanki z kapustą i mięsem, owoc, kompot,         

           lub kluski leniwe z sosem cynamonowym, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi z truskawkami, owoc, kompot;

 

 

od 18 II – do 22 II

 

PON: krupnik,

           kotlet pożarski, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem,

          filet z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot, 

           lub makaron z serem z polewą truskawkową, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          gulasz wieprzowy, surówka, ryż, kompot,

          lub ryż z warzywami na parze z sosem serowym, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

           pierogi z mięsem, surówka, kompot,

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

          rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

 

 

od 25 II – do 28 II

 

PON: zupa pomidorowa,

          kurczak gotowany w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub ryż z jabłkami i cynamonem owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

          bitka duszona w sosie, surówka, ryż, kompot,

          lub kluski leniwe z sosem cynamonowym, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          klopsik w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

          lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;    

CZW: zupa ogórkowa,

          gołąbki z sosem pomidorowym, owoc, kompot,

          lub pierogi z serem, owoc, kompot.