Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek w Krakowie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PDF

JADŁOSPIS (kwiecień 2019)

 


od 1 IV – do 5 IV

 

PON: krupnik,

           pieczeń wieprzowa, surówka, ryż, kompot,

           lub pierogi z truskawkami, owoc, kompot;

WTO: zupa kalafiorowa,

           kotlecik mielony, surówka, ziemniaki, kompot,       

          lub pierogi z serem, owoc, kompot;

ŚRO: rosół z makaronem,

           nóżka z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

CZW: zupa brokułowa,

           łazanki z kapustą i mięsem, owoc, kompot,         

          lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub ryż z jabłkami i cynamonem owoc, kompot;

 


od 8 IV – do 12 IV

 

PON: zupa grochowa,

          gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot,

           lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;    

WTO: rosół z makaronem,

          kotlet schabowy, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub kluski leniwe z masłem, owoc, kompot;

ŚRO: zupa pomidorowa,

          makaron z sosem spaghetti, owoc, kompot,

          lub ryż z warzywami na parze z sosem serowym, owoc, kompot;

CZW: zupa jarzynowa,

           pulpet w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

           lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;    

PIĄT: zupa pieczarkowa,

           rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

 


od 24 IV – do 26 IV

 

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          gulasz wieprzowy, surówka, ryż, kompot,

          lub ryż z jabłkami i cynamonem owoc, kompot;

CZW: rosół z makaronem,

           kotlet pożarski, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

 


od 29 IV – do 30 IV

 

PON: krupnik,

          bitka duszona w sosie, surówka, ryż, kompot,

          lub makaron z sosem warzywno-pomidorowym, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

          klopsik w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

          lub kluski leniwe z masłem, owoc, kompot.