Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek w Krakowie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PDF

JADŁOSPIS MARZEC 2018

 

od 1 III – do 2 III

CZW: zupa ogórkowa,

         kotlet schabowy, surówka, ziemniaki, kompot,

         lub ryż z jabłkami i cynamonem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

         rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

         lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

 

od 5 III – do 9 III

PON: krupnik,

          kotlet pożarski, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub ryż z warzywami na parze, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

           gulasz wieprzowy, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

           makaron z sosem spaghetti, owoc, kompot,

           lub makaron z sosem warzywno-pomidorowym, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

           filet z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot, 

           lub pierogi z serem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

 

od 12 III – do 16 III

PON: krupnik,

          bitka duszona w sosie, surówka, ryż, kompot,

          lub makaron z serem z polewą truskawkową, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem,

           gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot,

           lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;   

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          kotlecik mielony, surówka, ziemniaki, kompot,       

          lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

           gołąbki z sosem pomidorowym, owoc, kompot,

           lub kluski leniwe z sosem cynamonowym, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;

 

od 19 III – do 23 III

PON: zupa pomidorowa,

          pieczeń wieprzowa, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub ryż z jabłkami i cynamonem, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem,

          kurczak gotowany w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          łazanki z kapustą i mięsem, owoc, kompot,

          lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

           pulpet w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

           lub makaron z sosem warzywno-pomidorowym, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi z serem, owoc, kompot;

 

od 26 III – do 30 III

PON: krupnik,

          nóżka z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

           klopsik w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

           lub ryż z warzywami na parze, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,

          pierogi z mięsem, surówka, kompot,

          lub kluski leniwe z sosem cynamonowym, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa,

           gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot,

           lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;  

PIĄT: żurek z ziemniakami,

           rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot.