Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek w Krakowie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PDF

od 7 V – do 11 V

 

PON: krupnik

          kotlet schabowy, surówka, ziemniaki, kompot;

          lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem

           makaron z sosem spaghetti, owoc, kompot,

           lub makaron z serem z polewą truskawkową, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

          gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot;

          lub ryż z warzywami na parze, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa

          kotlet pożarski, surówka, ziemniaki, kompot;

           lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami

           rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot;

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

 

od 14 V – do 18 V

 

PON: zupa pomidorowa

          kotlecik mielony, surówka, ziemniaki, kompot;       

          lub kluski leniwe z sosem cynamonowym, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa

          kurczak gotowany w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot;

          lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;     

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

          łazanki z kapustą i mięsem, owoc, kompot;

          lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

CZW: zupa ogórkowa

           bitka duszona w sosie, surówka, ryż, kompot;

           lub ryż z jabłkami i cynamonem, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami

           rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot;

           lub makaron z sosem warzywno-pomidorowym, owoc, kompot;

 

 

od 21 V – do 25 V

 

PON: krupnik

          nóżka z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot;

          lub pierogi z truskawkami, owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem

           klopsik w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot;

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

          gulasz wieprzowy, surówka, ryż, kompot;

          lub pierogi z serem, owoc, kompot;

CZW: zupa ogórkowa

          pierogi z mięsem, surówka, kompot;

          lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

PIĄT: żurek z ziemniakami

           rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot;

           lub ryż z warzywami na parze, owoc, kompot;

 

JADŁOSPIS MAJ

28 V – 30 V

 

PON: krupnik

          pieczeń wieprzowa, surówka, ziemniaki, kompot;

          lub makaron z serem z polewą truskawkową  owoc, kompot;

WTO: rosół z makaronem

           pulpet w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot;

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

ŚRO: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

           filet z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot; 

           lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;