Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek w Krakowie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PDF

JADŁOSPIS (czerwiec 2019)


 

od 3 VI – do 7 VI

 

PON: krupnik,

          gulasz wieprzowy, surówka, ryż, kompot,

          lub naleśniki z jabłkiem, owoc, kompot;    

WTO: zupa koperkowa,

          pulpet w sosie, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi ruskie, surówka, kompot;

ŚRO: barszcz zabielany z ziemniakami,

          filet z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot, 

          lub kluski leniwe z masłem, owoc, kompot;

CZW: rosół z makaronem,

           makaron z sosem spaghetti, owoc, kompot,

           lub naleśniki z serem, owoc, kompot;

PIĄT: zupa pieczarkowa,

         rybka smażona, surówka, ziemniaki, kompot,

         lub ryż z jabłkami i cynamonem owoc, kompot;


 

od 10 VI – do 14 VI

 

PON: zupa grochowa,

          kotlet schabowy, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub pierogi z serem, owoc, kompot;

WTO: zupa kalafiorowa,

kotlecik mielony, surówka, ziemniaki, kompot,       

           lub naleśniki z dżemem, owoc, kompot;

ŚRO: zupa pomidorowa,

          gulasz drobiowy, surówka, ryż, kompot,

           lub kopytka z masłem na słodko, owoc, kompot;

CZW: zupa jarzynowa,

          łazanki z kapustą i mięsem, owoc, kompot,         

          lub pierogi z jabłkami, owoc, kompot;   

PIĄT: rosół z makaronem,

          rybka na parze w sosie koperkowym, surówka, ziemniaki, kompot,

          lub makaron z serem z polewą truskawkową, owoc, kompot;


 

od 17 VI – do 21 VI

 

PON: krupnik,

          nóżka z kurczaka, surówka, ziemniaki, kompot,

           lub pierogi z truskawkami, owoc, kompot;

WTO: zupa koperkowa,

           klopsik w sosie, surówka, kasza jęczmienna, kompot,

           lub kluski leniwe z masłem, owoc, kompot;